Anne-Maren om vårens freshe trender

Vi har aldri hatt så mye tid i hjemmene våre som nå. Våren er på vei, med ny glød og optimisme. Og siden muligheten for å reise til varmere breddegrader har vært så og si fraværende, har mange valgt å pusse opp og fornye hjemmene sine isteden.

– Man velger jo selv hvor man legger lista, noen ganger holder det bare å bytte ut tekstiler, som pynteputer og gardiner. Det er en klisjé, men det funker likevel, sier Anne Maren entusiastisk

Nå kommer gardinene

– Lenge skulle jo ingen ha gardiner, men de er på vei inn igjen. Nå skal det nemlig være mye tekstil, gardinene skal gjerne gå fra tak til gulv. Forrige gang gardiner var hot, på nittitallet, kostet det så mye, på grunn av alle de forseggjorte sømmene og volangene. Nå skal de bare henge rett ned.

Og når man først er i gang med litt fornyelse, kan man like gjerne male et rom, eller hvis det blir i meste laget, bare male en vegg.

– Når man først har kommet i gang går det så fort, hevder hun.

Fluffy og bohemsk syttitallsglamour

– Gulvtepper er også på full fart inn. De har tidligere hatt en undervurdert rolle, både i forhold til gulv og møbler. Har man et fint gulv, eller akkurat har lagt et nytt gulv, er mange så redd for at gulvet ikke skal komme frem hvis du legger et teppe oppå. Men det er egentlig motsatt: Gulvet blir bare finere med gulvteppe. Nå skal teppene være store, faktisk er vegg-til-veggtepper på vei inn igjen, det er helt i tidsånden! Det er akkurat som om vi ønsker et lunere preg nå. Både puter og gulvtepper skal være fluffy. Syttitallet kommer snikende, men i en litt kulere drakt tross alt, med mer bohemsk glamour. En litt oppdatert syttitallsdrakt, kan vi si. Velour var første steget tilbake til det tiåret. Det har vært kjempepopulært lenge nå, og er det fortsatt.

Varme jordfarger, middelhavsus og palmelamper

Det går mye i jordfarger, iblandet forskjellige grønnfarger. Varme trefarger på skjenker og skap, og tresorter som minner om palisander og teak er i vinden. Og messingdetaljer er helt in, både på inventar og småting.

– Også er det palmene da. De kommer vi ikke utenom, palmer og annen middelhavsinspirasjon som for eksempel skjell. Kanskje er det fordi vi ikke får lov til å dra dit nå, vi har en Sydenhunger som ikke er blitt innfridd. Du får lamper som ser ut som en palme, som har palmefasong. Og grønne planter, det kommer mer og mer, og de skal gjerne være digre, ta litt plass, med store blader, som gjerne tar et helt hjørne av stuen din.

Organiske og asymmetriske former

– En annen trend i vår er organiske former på mange ting, som bord og speil. Det skal ikke være helt rundt eller helt kvadratisk, men mer asymmetrisk med svungne linjer. Likevel minimalistisk og enkelt.

Teddyfôrets comeback

– Til slutt må jeg nevne en trend til vi ikke kommer utenom i vår: Teddyfôret! Det begynte litt forsiktig i høst, men kommer for fullt nå. Det er egentlig veldig kult, i farger som beige, hvitt, og offwhite, eller jordfarger som virkelig er tingen nå, lyse og litt mot det brune, varme spekteret. Det har jo vært nitrist lenge, på mange måter. I flere år gikk det mye i hvitt og svart og grått, og var litt stusselig egentlig. Noe ble kanskje spritet opp med noen innslag av knallfarger. Nå går vi mot veldig varme farger. Og du får både pledd, pynteputer og hele møbler i teddy.

Kunden mer bevisst

Det er tid for kos tydeligvis. Men i forhold til alt det negative som har kommet i kjølvannet av koronaen er det et par lyspunkt likevel, mener Anne Maren:

– Det virker som om folk har fått større bevissthet, de ønsker seg kortreiste varer, og er bevisste på at ting er norskprodusert. Kunden ønsker seg kvalitet, og at det de kjøper skal være varig. Det er en bærekraftig måte å tenke på, og sparer også miljøet. Jeg ser det i butikken: Kundene legger mer energi og penger i kjøpene sine, jeg tror det er gjengs i bransjen over hele landet. Folk har tilbragt veldig mye tid hjemme, og feriepengene blir brukt på møbler og interiør i stedet.

Send henvendelse

Fyll inn dine opplysninger nedenfor, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig.