Kronprinsessen fra det møblerte hjem

Viktoria Helset har vokst opp i et hjem som både har vært ryddig og velmøblert. Dette har hun tatt med seg videre, både til leiligheten hun deler med sin samboer, og på jobben i Helset møbler. Hadde det vært opp til henne, hadde hun nok byttet både møbler og interiør oftere enn hun gjør.

Ryddig og lekkert

– Jeg er ryddig. Ekstremt ryddig, faktisk. Både på jobb og hjemme. Vi har alltid hatt det veldig fint hjemme, synes jeg. Mamma skal ha mye av æren for det, hun elsket å møblere og style hjemme. Jeg har nok lært mye av henne. Hun sørget alltid for at det var velmøblert og delikat rundt oss.

Frie tøyler under kyndig veiledning

– Jeg hjalp pappa i butikken fra jeg var ganske liten, med å vaske og støvsuge. Etterhvert som jeg ble litt eldre, fikk jeg lov til å ta litt kunder, og det var veldig gøy, husker jeg. Jeg ble bitt av basillen, og fikk frie tøyler samtidig som jeg hadde pappa i ryggen. I 2014, da jeg var femten år, fikk jeg min første ordentlige arbeidskontrakt. Egentlig utdannet jeg meg til hudterapeut, planen var å jobbe med noe innenfor det. Men så hadde jeg allerede blitt så glad i møbelbransjen, at det ble valget jeg ønsket å ta. De to siste årene har jeg vært her på heltid. Jeg jobber mest i butikken på Hamar, og trår til på Flisa hvis det trengs.

Harmonimakersken

Hva liker du best med jobben din?

– Det er det å være rundt kunder, og å selge kvalitetsmøbler til dem, som jeg kanskje liker aller best med jobben min. Er veldig glad i å møblere, style med nye puter og interiørvarer. Og jeg elsker å hjelpe kunder med å finne deres stil og møblere hjemmene deres.

Viktoria beskriver en hverdag med rolige morgener. Butikken åpner først klokka ti. Det er hun som har hovedansvaret for den administrative delen med å svare på eposter, ta imot bestillinger, sende ut ordrebekreftelser og svare på forespørsler. Og har kunder stått opp på den tida, kommer de naturligvis i første rekke. Viktoria går ofte en runde i butikken og sjekker om den ser grei ut.

Shiner butikken før kundene kommer

– Jeg vil at butikken skal være representativ, og ta seg best mulig ut, så jeg shiner den litt, retter på puter og smårydder.

Av egenskaper som kommer godt med i bransjen nevner hun sin positivitet, og det å se løsninger.

– Jeg er alltid blid og positiv overfor både kunder og ansatte, og er veldig tålmodig. Det kommer godt med! Man blir jo testet på grensene sine innimellom. Min største utfordring er at jeg ikke har så mange år på baken, og den erfaringen det gir. Føler nok at en del kunder søker til de som har lang fartstid hos oss, og da gjelder det for meg å gi de input sånn at de skjønner at jeg vet hva jeg driver med.

Trender og generasjoner

– Det er jo fordeler og ulemper med alt! Så på den annen side kan min unge alder være en fordel.

– Jeg kommer kanskje med litt andre innspill enn den eldre generasjonen. Jeg følger automatisk mer med på hvordan min egen aldersgruppe tenker. Kundene våre er jo veldig forskjellige, og vi har kunder i alle aldre. Men jeg har kanskje større teft i forhold til min egen generasjon, enn til faren min sin. Jeg skjønner hvordan de som er på min egen alder tenker, selv om alt er i endring hele tida. Det er egentlig uavhengig av trender. Jeg «treffer» dem, i kraft av at vi er samme generasjon.

– Hvis de rundt deg skulle beskrive deg med tre ord, hvilke ville det vært?

– Ryddig. Ekstremt ryddig! Der har du det igjen! Ansvarsbevisst og pliktoppfyllende!

Fordelen med en familiebedrift

Viktoria mener det er flere fordeler enn ulemper med å jobbe i en familiebedrift.

– Arbeidsmiljøet er veldig trygt, du kan være hundre prosent deg selv. Ulempen kommer først dersom man er uenige. Da kan man bli irritert både på fritida og på jobben. Men det er overhodet ikke noe stort problem.  Jeg er veldig bevisst på dette, og klarer fint å skille det private fra jobb når jeg først er på jobb.

Putene må til pers

Når hun ikke rister puter eller bytter ut spisestuen, trener hun en del. Både løping og styrke.

– Men jeg vasker og styler hjemme sikkert like mye som jeg trener, ler hun. Jeg er en kontrollfreak på å holde det rent og ryddig rundt meg! Jeg er veldig glad i bransjen og det faktum at det er en familiebedrift, og har litt lyst til å utvikle meg mer innenfor det. Jeg kunne gjerne tenke meg å gå interiørdesign, og kanskje ta en bachelor i ledelse. Jeg blir nok i Helset møbler så lenge det eksisterer, sier Viktoria til slutt før neste pute må til pers.

Send henvendelse

Fyll inn dine opplysninger nedenfor, så kommer vi tilbake til deg så fort som mulig.